You are here

Simile version 6.8 released

Changes since 6.7 original:

 

OS Compatibility

Windows version uses latest GUI toolkit allowing models with non-ASCII names to be opened by doubleclicking or dragging.

Also, other files referred by the model (parameter metafile and helper setup file) can now open automatically with it if they have non-ASCII characters in their names.

Mac version now includes latest GUI toolkit, rather than using older version built in to Mac, reducing crashes.

Page type: 

Need for new license information for SIMILE TEACHING EDITION

Hi,

I need I new teaching edition license for SIMILE V 6.7

I think that what I have now in my account is for the old version 5 and it is not working for my teaching version of SIMILE

Thanks in advance,

Mauricio

Reporter: 
Mauricio_jerez
Created: 
Tue, 18/10/2016 - 14:59
Updated: 
Tue, 18/10/2016 - 17:01

Linking model files and configuration files, plus question about interfaces

1) I am trying to understand how model files and configuration files are linked to each other. Sometimes when I open an existing model, an associated configuration file is automatically opened; other times it seems to open a blank configuration file. If I have created several configuration files for the same model, how does the software know which of the configuration files to open? 

2) When I am looking at a model diagram, I see options under the Model Menu to Save Interface or Load Interface. What is an interface and how does it differ from a configuration?

Reporter: 
daler6
Created: 
Wed, 05/10/2016 - 19:14
Updated: 
Thu, 06/10/2016 - 21:13

Problems with XML export

Both Roel and I have tried to export a model in XML format and are getting a message indicating “Interacting with web service to cover file…”, but nothing happens and after a while, we are asked if we are connected to the internet, which we are. This happes with both Mac (v6.7) and PC (v5.9) versions.

Reporter: 
daler6
Created: 
Wed, 05/10/2016 - 16:28
Updated: 
Thu, 06/10/2016 - 08:36

Issues primarily related to Data Logger tool

1) Specifically on Mac: error when try to write to single file instead of multiple files. Here is the log file

 

can't read "useNodes(multiFileImg)": no such element in array

can't read "useNodes(multiFileImg)": no such element in array

    while executing

"$winId.bbframe.table configure  -image $useNodes(multiFileImg)  -command [code $this MultiFileMode]"

    (object "::helper4" method "::similescript::DataLogger20111205::ColumnMode" body line 2)

Reporter: 
daler6
Created: 
Wed, 05/10/2016 - 16:23
Updated: 
Thu, 06/10/2016 - 21:15

v6.7 not working on iMac running OS X El Capitan

I just installed v6.7 on my iMac. It did not ask for my name, institution, or license code. I filled these by hand in the userinfo.txt file. When I start the software, however, an opening screen comes up for a moment and then disappears. The program itself does not run. Any thoughts?

Reporter: 
daler6
Created: 
Thu, 29/09/2016 - 04:47
Updated: 
Mon, 17/10/2016 - 15:53

Showing results from multiple runs in table

In plots, as long as the display is not cleared, the variables being plotted appear as separate lines for each run, i.e. each time the model is reset and re-run, possibly with new parameter values. In tables, though, the data get overwritten in each run. Is there a way to get the data for each run to appear in separate columns (or rows, depending upon how the table is set up)?

Reporter: 
daler6
Created: 
Wed, 28/09/2016 - 22:32
Updated: 
Fri, 30/09/2016 - 12:44

Input Slider not working correctly

I have build a very simple model and added an input slider in the execution window for a variable defined as a Variable parameter (I do give it a default value). I am able to change the value of the variable using the slider. However, when I click the Stop button to reset the simulation in order to run the model with the new value of the parameter, the value gets reset to the default value. I do not recall this happening in v6.4, the version I last used.

Reporter: 
daler6
Created: 
Thu, 22/09/2016 - 04:53
Updated: 
Fri, 30/09/2016 - 12:47

Have Mac version of Simile under Standard License. Can I also obtain a Windows version under the same license?

I have a current Standard License for Simile. I normally work on a Mac, so I have been downloading the Mac package. I am now doing some work with a colleague that uses Windows, plus I have also obtained a faster Windows machine. Is it possible to download a Windows version under the same license, or do I need to purchase a separate license.

Sincerely, Dale S. Rothman

Reporter: 
daler6
Created: 
Tue, 20/09/2016 - 22:46
Updated: 
Thu, 22/09/2016 - 19:50

6.7 error and will not start

Last fall I contacted you regarding issues with Simile, and found that a new update was available that fixed the problem.  At that time I subscribed to everything that looked like it would provide update info, but apparently I checked the wrong boxes (got all the stuff about C-Roads). Added some more subscriptions this morning.   

So, still running 6.5 on MacOSx El Capitan 10.11.6, 16GB of DDR3 memory, nothing else running, and Simile starts up and just disappears with no error message or residue of what happened.  

Reporter: 
vtsys_dynamics
Created: 
Fri, 19/08/2016 - 17:08
Updated: 
Mon, 22/08/2016 - 09:30

Pages

Subscribe to Simulistics RSS